th3rd | Ilja Visser
th3rd delivers high quality creative 3D scanning solutions
3D scanning, 3D printing, CG, Computer Graphics,
15634
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15634,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Ilja Visser

Category
3D scan, Fashion, Milling
Tags
Amsterdam, fashion week, frezen, FW15/16, haute couture, Ilja Visser, milling, Paris
About This Project

3D scannen maakt van iets fysieks iets digitaals. Als je daarna van iets digitaals weer iets fysieks wil maken, denkt iedereen meteen aan het 3D printen. 3D printen levert veel nieuwe mogelijkheden op, maar ook dit heeft (nog) zijn beperkingen. Om een beeld levensgroot of, zoals hier, op 3,5 meter groot uit te printen is het 3D printen nog veel te duur, of veel te grof. Hiervoor kan je dan beter een freesmachine gebruiken.

…,staat had bedacht dat het mooi zou zijn om van Ilja Visser’s pronkstuk een standbeeld achter op de catwalk te hebben staan tijdens haar presentatie op de Fashion Week 2015/2016. Wij zijn hiervoor benaderd om de scan te maken, waar vandaan het beeld ter grootte van 3,5 meter uitgefreesd zou worden. Een hele uitdaging, want ieder detail wordt daardoor groots uitvergroot en zichtbaar.

Het resultaat werd zeer goed ontvangen, zelfs zo goed dat er meteen een mooi promotiefilmpje mee gemaakt is, zonder dat dit vooraf de bedoeling was. Dat is precies het doel wat wij hopen te bereiken: digitale 3D assets af te leveren die zulke hoge kwaliteit hebben, dat ze voor verschillende uitingen, visualisaties, animaties en fysieke uitingen gebruikt kunnen worden.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op!